< VISSZA

Macskajáték


magyar filmdráma, 99 perc, 1972

Vetítési időpontok:

Rendező: Makk Károly

Szereplők: Dajka Margit, Piros Ildikó, Bulla Elma, Törőcsik Mari, Dombrádi Éva, Makay Margit, Balázs Samu, Bürös Gyöngyi, Tyll Attila

Augusztus 30-án, életének 92. évében elhunyt Makk Károly filmrendező, a magyar mozgókép mestere, olyan korszakos jelentőségű filmek alkotója, mint a Liliomfi, a Ház a sziklák alatt, a Cannes-i Filmfesztiválon a zsűri nagydíját elnyert Szerelem és a Cannes-i nagydíjra és Oscar-díjra is jelölt Macskajáték. Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Magyar Nemzeti Filmarchívum a Macskajáték műsorra tűzéséveladózik emlékének. A filmet 35 mm-es kópiáról vetítjük.

Bővebben a filmről:

Orbán Erzsi, nyugdíjas zene tanárnő Budapesten lakik. Évek óta titkoltan szerelmes a hajdani operaénekes csillagba - Viktor úrba. Titkai, emlékei és álmai egyetlen tudója a Németországban élő, gyógyíthatatlanul beteg lánytestvére. A végtelen telefonbeszélgetéseik és hosszú leveleik színes mozaikot alkotnak, melyekben a tények keverednek a fikciókkal, a mítoszok valósággá válnak, és az apró történések óriási jelentőséget kapnak. A Viktorral való heti találkozások rituáléja drámai hangulatúvá válik, amikor megjelenik Paula - Erzsi sorstársa. Neki szintén nem közömbös a volt énekes, sőt - kölcsönös érzelmeket ébreszt benne. Orbán Erzsi tragikus érzelmi válságba kerül. Egyre inkább beleőrül a szerelembe, nem képes megbirkózni a féltékenység érzetével, a szenvedély rohamaitól szenvedve egyre inkább az önpusztítás irányába sodródik. Végül nagy adag altatót vesz be... A hosszú alvásból felébredve jut el tudatához lánytestvére halálának híre.

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Közelgő premierek
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

NYÁRI nyitva tartás

Pénztár
és az Uránia Kávéház
/augusztus 20-ig/
hétköznapokon: 13:30 – 21:00
hétvégén: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat