Rólunk írták

Fiatal színésznövendékeknek adták át a Törőcsik Mari-ösztöndíjat
A kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő elismerést két fiatal tehetség, Józsa Bettina és Vizi Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói vehették át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett ünnepségen.
Tovább a cikk eredetéhez
2016.május 31, szinhaz.hu


Saul fia Oscar-jelölés sajtótájékoztató

A Saul fia rendezője szépen helyretette a fröcsögő kommentelőket
„Nem vagyunk zsenik, csak sokat dolgoztunk” - szerénykedett Nemes Jeles László rendező csütörtökön délután a budapesti Uránia mozi nagytermében, ahol a Oscar-jelölések bejelentése után nem sokkal alkotótársaival együtt válaszolt a sajtó kérdéseire.
Tovább a cikk eredetéhez
2016.január14, Origo


430 ezer magyar ember sorsáról szól a Saul fia
Csütörtök délután fél háromkor jelentette be az Amerikai Filmakadémia, hogy a legjobb külföldi film Oscar-díjára jelöli a Saul fiát. Az alkotók az Uránia Nemzeti Filmszínházban adtak sajtótájékoztatót, ahol az egész kreatív stáb felvonult, és megmutatták azt a Golden Globe-díjat is, amit vasárnap nyertek el Los Angelesben.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. január14. Index - Cinematrix


A Saul fia stábja vastapsot kapott az Urániában
Az Oscar-jelölés bejelentését követő második órában sajtótájékoztatót tartott a Saul fia stábja az Uránia Nemzeti Filmszínházban csütörtökön.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. január 14. Magyar Nemzet Online


Saul fia iskolai projekt
Ingyen nézhetik a középiskolások a Saul fiát
Február 4-től kezdve két hónapon át több mint harminc vetítésen, nagyjából 13 ezer középiskolai hallgató díjmentesen tekintheti meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban Nemes Jeles László cannes-i nagydíjas, Golden Globe-nyertes és Oscar-díjra is jelölt nagyjátékfilmjét, a Saul fiát. A mozi, illetve a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló program azt hivatott szolgálni, hogy a holokauszt tragédiáját hitelesen és megrázóan bemutató film még szélesebb körben váljon elérhetővé a középiskolás korosztály számára.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 4.   24.hu


Történelemórákon vetítik le diákoknak a Saul fiát
Tizenhárom ezer magyar középiskolás nézheti meg ingyen az Oscarra jelölt magyar filmet. Az április végéig tartó vetítéssorozatot a kormány is támogatja. Április végéig harminc alkalommal vetítik le Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotását az Uránia mozi dísztermében.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 4. hvg.hu


Diákcsoportok díjmentesen látogathatják a Saul fia c. filmet
Az Uránia Nemzeti Filmszínház a Kormány támogatásával, a 2015/16-os tanév II. félévében, díjmentesen látogatható középiskolai vetítéseket szervez az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar filmjéből, a Saul fiából.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 4. Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége


Filmhét megnyitó
A Saul fia vetítésével indult a filmhét
Nemes Jeles László hétfőre virradóra Oscar-díjat nyert filmje, a Saul fia vetítésével este Budapesten megnyílt a 2. Magyar Filmhét, amely a nemrég elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg.
A filmművészet a kultúra olyan szegmense, amely igazán méltó arra, hogy megünnepeljük. A filmhéten 270 filmet vetítenek, ezek az alkotások kortárs kulturális életünk részét képezik, több mint egyharmaduk a médiatanács támogatásával valósult meg – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 29. Magyar Nemzet Online


Frankofón Filmnapok
Frankofón Filmnapok az Urániában és a Cirkóban
A Valley of Love (Szerelemvölgy) című alkotás vetítésével kezdődött meg pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 6. Frankofón Filmnapok Budapesten. A nyitófilmben a francia mozi két világszerte ismert alakja, Isabelle Huppert és Gérard Depardieu játszik.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 26. Népszava Online


6. Frankofón Filmnapok
A Frankofón Filmnapok programjában több mint 50 vetítés, köztük 30 premier előtti bemutató várja az érdeklődőket Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Cirko-Gejzír moziban.
Az idei filmnapok programjában a legfrissebb francia filmek mellett kanadai és görög alkotások, valamint román, svájci, belga, tunéziai és etióp koprodukciók is szerepelnek. Többek között olyan sztárokkal találkozhatunk a vásznon, mint Omar Sy, Vincent Cassel, Guillaume Canet, Mathieu Amalric vagy Gérard Depardieu.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 24. est.hu


Pénteken indul a 6. Frankofón Filmnapok programsorozata!
Február 26-a és április 2-a között a francia nyelvű kultúra izgalmas területeit ismerheti meg a közönség a Budapesten és számos vidéki nagyvárosban megvalósuló Frankofón Fesztivál keretében. A fesztivált indító Frankofón Filmnapok programjában több mint 50 vetítés, köztük 30 premier előtti bemutató várja az érdeklődőket Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Cirko-Gejzír moziban, márciusban pedig 11 vidéki nagyvárosban és a Francia Intézetben.
Tovább a cikk eredetéhez
2016. február 25. PS Magazin

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

NT Live 2019-2020

Metropolitan Opera 2019-2020

Exhibition On Screen 2019-2020 

Bolsoj Balett 2019-2020

Ruben Brandt - A gyűjtő, iskolai vetítések

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat