< VISSZA

Latin-Amerikai Filmnapok: Akárcsak a szüleink

Como Nossos Pais
filmdráma / Brazília, 102 perc, 2017
portugál nyelveken, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Laís Bodanzky

Szereplők: Maria Ribeiro, Clarisse Abujamra, Paulo Vilhena, Filipe Rocha, Jorge Mautner

Rosa a tökéletességre törekszik, a munkájában csakúgy, mint a magánéletben. De minél jobban töri magát, annál inkább úgy érzi, hogy hibát hibára halmoz. Pedig két tekintélyes értelmiségi gyermekeként és két kiskamasz lány anyukájaként nem lehet más, mint elhivatott, modern, jó megjelenésű és magabiztos szupernő. Aztán egy nap az anyja felkavaró bejelentést tesz. Itt az idő, hogy Rosa rájöjjön, ki is ő valójában.

„A film személyes indíttatásból született, a saját nemzedékemet szerettem volna bemutatni, ahogy a szerepek között őrlődünk: egyszerre vagyunk a gyerekeink szülei és a szüleink gyerekei, de néha a szüleink szüleiként és a gyerekeink gyerekeiként viselkedünk. Úgy döntöttem, hogy egy nő szemszögéből mutatom be ezt a témát, aki anya, lány, feleség és szerető egyszerre.” (Laís Bodanzky)

***

Rosa é uma mulher que busca a perfeição em tudo: como profissional, mãe, filha, e esposa. Quanto mais tenta acertar, mais tem a sensação de estar errando. Filha de intelectuais dos anos 70 e mãe de duas meninas pré-adolescentes, ela se vê pressionada a atingir um ideal impossível e vive tentando reprimir seus desejos, até que um dia uma revelação bombástica de sua mãe a faz repensar a própria vida.

A Latin-Amerikai Filmnapok teljes programja >>

Jegyinformáció:
Normál jegyár / Preço do bilhete: 1800 Ft
Diák, pedagógus, nyugdíjas kedvezmény: a kedvezményre jogosult nézők a pénztárban 1400 Ft-os áron válthatnak jegyet. / Descontos para estudantes, professores e aposentados: os espectadores com direito ao desconto poderão adquirir os bilhetes por 1.400 HUF.

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató