< VISSZA

Tűzfal


,, 105 perc, 2006
magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Richard Loncraine

Tűzfal
(Firewall)
színes feliratos amerikai akciófilm, 105 perc, 2006
port.hu

rendező: Richard Loncraine
forgatókönyvíró: Joe Forte
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Marco Pontecorvo
producer: Armyan Bernstein, Basil Iwanyk, Jonathan Shestack
vágó: Jim Page

szereplők:
Harrison Ford (Jack Stanfield)
Paul Bettany (Bill Cox)
Virginia Madsen (Beth Stanfield)
Robert Patrick (Gary Mitchell)
Alan Arkin (Arlin Forester)
Carly Schroeder (Sarah Stanfield)
Jimmy Bennett (Andrew Stanfield)
Matthew Currie Holmes (Bobby)
Beverley Breuer (Sandra)
Nikolaj Coster-Waldau (Liam)
Vince Vieluf (Pim)
Kett Turton (Vel)

A számítógépek biztonsági szakértője, Jack Stanfield a Seattle városi Landrock Pacific Banknak dolgozik. Jack, a cég által nagy becsben tartott topmenedzser a leghatékonyabb tolvaj-biztos komputer rendszerek tervezésével tett szert jó hírnevére és magas beosztására. Az általa létrehozott rendszerek, hozzáférési kódok és tűzfalak védik a bank értékeit az egyre kifinomultabb technikával dolgozó internetes hackerek folyamatos támadásával szemben.
Jack munkája kényelmes életet biztosít maga és családja számára. Feleségével, az építész Beth-el és két kis gyermekével, a városon kívül fekvő tengerparti városkában élnek.
Van azonban Jack életében és rendszerében egy gyenge pont, amire nem is gondolt: ő maga. És ezt a gyenge pontot egy kegyetlen és találékony tolvaj ki is akarja használni.
Bill Cox majdnem egy éven keresztül figyelte Jacket és családját rengeteg digitális kamera és rögzítő segítségével: figyelte internetezési szokásaikat, lehallgatta telefonbeszélgetéseiket, kiismerte napi rutinjukat. Megtanulta a gyerekek barátainak nevét, orvosi anamnézisüket, vagy például a környék védelmét ellátó biztonsági állomás kódját. Miután alaposan kiismerte Jack életének minden részletét, Cox készen áll arra, hogy kamatoztassa befektetését. Embereivel átveszi a Stanfield-ház fölötti irányítást, túszul ejti Bethet és a gyerekeket. Így tudja Jacket zsarolni, hogy segítsen ellopni 100 millió dollárt a Landrock Pacific Banktól.
Cox minden lehetséges menekülési utat sikeresen eltorlaszol, mivel jól ismeri a házat illetve a családot, és Jack minden lehetséges szövetségesét is félreállította. A felesége és gyermekei életéért rettegő Jacknek a zsaroló követelésére meg kell találnia a rést a saját maga által létrehozott védelmi pajzson, hogy fogvatartójának offshore-cégébe pumpáljon át pénzt - saját magát gyanúba keverve és Cox létezésének mindenféle elektronikus nyomát kitörölve.
Csak hogy még komplikáltabbá váljon a történet, a bank éppen felvásárlás alatt áll. Az Accuwest nevű pénzügyi óriás Jack rendszerét alapos vizsgálatnak veti alá, miközben korlátozza az adatokhoz való hozzáférését is. A Jack számára nélkülözhetetlen eszközöket átszállítják más telephelyre, így ezek nélkül kell megpróbálnia teljesíteni Cox utasítását.
Folyamatos felügyelet mellett, csupán néhány órája van, hogy a kockázatos tranzakciót végrehajtsa, miközben kétségbeesetten keres valami kiutat a tolvaj temérdek hamis személyazonossága között, amivel legyőzheti Coxot a saját játékában és megmentheti családját.

16 éven aluliak számára nem ajánlott!--

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Látótér - Alkotóportrék

Színház Tele Vízióval 2021.

 Itáliai utazás 2019/2020

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató