< VISSZA

David Gilmour: Live at Pompeii

David Gilmour: Live at Pompeii
koncertfilm, 125 perc, 2017
eredeti nyelven

Vetítési időpontok:

Rendező: Gavin Elder

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumát népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a „Wish You Where Here”, a „Shine On Your Crazy Diamond”, a „Comfortably Numb”, vagy a „One of These Days” – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a „The Great Gig In The Sky” című szerzeményt is a „The Dark Side Of The Moon” albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein. A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.

A dupla koncertről 4K minőségű mozifilm készült Gavin Elder rendezésében, amely 2017. szeptemberében világszerte több mint 2000 filmszínházban debütál. A koncertfilm egy, a pályája csúcsán lévő művész produkcióját örökítette meg, egy világszínvonalű zenekarral, egyedülálló helyszínen, megismételhetetlen élményt nyújtva a közönségnek. A ‘David Gilmour Live at Pompeii’ koncertfilmet a kritikusok is egyöntetű lelkesedéssel fogadták, a The Guardian listáján a mű azóta is 5 csillagos értékeléssel szerepel.

JEGYINFORMÁCIÓK

Jegyár: 2500 Ft

A zenekar tagjai:

• David Gilmour - electric guitars, acoustic guitars, classical guitar, console steel guitar, lead vocals, cymbals on “One of These Days”, whistling on “In Any Tongue”
• Chester Kamen - electric guitars, acoustic guitars, 12-string acoustic guitar, backing vocals • Guy Pratt - bass guitars, double bass, backing vocals, co-lead vocals on “Run Like Hell” • Greg Phillinganes - keyboards, backing vocals, co-lead vocals on “Time”
• Chuck Leavell - keyboards, accordion, backing vocals, co-lead vocals on “Comfortably Numb”
• Steve DiStanislao - drums, percussion, backing vocals, aeoliphone on “One of These Days” • João Mello - saxophones, clarinet, high-strung acoustic guitar on “In Any Tongue”
• Bryan Chambers - backing vocals, lead vocals on “The Great Gig in the Sky”
• Lucita Jules - backing vocals, lead vocals on “The Great Gig in the Sky”
• Louise Clare Marshall - backing vocals, lead vocals on “The Great Gig in the Sky”, cowbell on “Rattle That Lock”

Bemutató dátuma: 2017.09.15.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Metropolitan Opera HD Live 2018-2019

Metropolitan Opera HD Live Nyári válogatás

Bolsoj Balett 2018/2019

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

NYÁRI nyitva tartás

Pénztár
és az Uránia Kávéház
/augusztus 20-ig/
hétköznapokon: 13:30 – 21:00
hétvégén: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat