Összhang: Liza, a rókatündér (16)

Online vetítés akadálymentesített felirattal május 14-én

2021. május 14. 20:00 - 21:30

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Online

JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyár: 1000 Ft

Az ősi japán legenda szerint a női alakot öltő rókadémonok megigézik és elcsábítják a férfiakat, majd elrabolják lelküket és az életüket. Liza, a naiv, magányos nővérke tizenkét éve ápolja Márta nénit, Japán egykori magyarországi nagykövetének özvegyét. Míg Liza élete első kimenőjén a közeli gyorsétterembe siet, hogy kedvenc regénye útmutatásai alapján megtalálja az igazit, Márta néni jobblétre szenderül. Az ápolónő megörökli a belvárosi lakást, ahol egyedül marad képzelt barátjával, Tomy Tanival, a néhai japán popénekes szellemével. A lakásban nemsokára Liza első udvarlója is gyanús körülmények között elhalálozik. Zoltán Zászlóst, a vidéki rendőrt bízzák meg a különös üggyel, aki beköltözik Liza lakásába albérlőként, hogy a gyanúsított nővérkén tartsa a szemét. Liza elkezdi önálló életét, ám egyre biztosabb benne, hogy rókatündérré vált, hiszen körülötte egyre hullanak az udvarlók...

Liza, a rókatündér szokatlanul látványos, sírós-nevetős, felnőtteknek szóló mozi-mese a párválasztás nehézségeiről, a magányról, a misztikum és a ráció párharcáról, és a szerelem mindent elsöprő erejéről.

Hogyan is mondhatná el neki a változásokat, amiken keresztül megy? Ez a belső vívódás és a feloldozás iránti vágy válik filmmé a vásznon és talán ez az egyetlen útja a vallomásnak is.

magyar romantikus vígjáték , 98 perc, 2015
Rendező:
 Ujj Mészáros Károly
Szereplők: Balsai Móni, David Sakurai, Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
Szakmai partnerünk a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége.

Tovább az Összhang vetítéssorozat részleteihez

***

A vetítés a meghirdetett időpontban kezdődik és a valós vetítési időben fut, azaz nem megállítható, nem visszajátszható.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy ajándékjegy vásárlására az online vetítéseknél nincs lelehetőség! Egy regisztrált vásárló filmenként csak 1 db jegyet tud felhasználni, ezért kérjük, 1 db virtuális jegyet vásároljon!  A jegyek nem átruházhatók és egyszerre egy eszközön felhasználhatók.

A film a vásárlás után online felületen nézhető meg. 


Uránia online jegyvásárlás - leírás

 

Az előadásokra az online.jegy.hu oldalon tud jegyet vásárolni az Uránia Nemzeti Filmszínház boxában. Ha még nem regisztrált vásárló az online.jegy.hu-n, akkor a sikeres vásárláshoz előbb regisztrálnia kell a „Bejelentkezés” fülön, majd folytathatja a tranzakciót. Amennyiben segítségre szorul a jegyvásárlás vagy a vetítésbe való bekapcsolódás lépéseiben, itt talál leírást a vásárlás és a vetítés elérésének menetéről.

(A képre kattintva PDF fájl jelenik meg).

***

Ha a közvetítésben technikai problémák merülnek fel, akkor kérjük ellenőrizze az alábbi feltételeket:

A közvetítést Google Chrome, Firefox és Safari böngészővel tudja megtekinteni, az Internet Explorer és az Edge nem támogatott.

- Ajánlott, hogy a közvetítést wifi kapcsolat helyett kábel csatlakozással tekintse meg, emellett kérjük állítson le a számítógépen minden egyéb alkalmazást, akadás esetén pedig próbálja meg frissíteni a böngészőjét.

- A közvetítés során a hang- és képminőséget érintő problémákat legtöbbször a gyenge szélessávú internetkapcsolat okozza. Mindenekelőtt kérjük frissítse vagy indítsa újra a böngészőt, illetve ellenőrizze az internetkapcsolat állapotát. Ha a probléma nem szűnik meg, húzza ki a hálózatból a routert néhány percre, majd csatlakoztassa újra.

- A vetítés maximum 1920x1080 felbontású képpel működik - a felbontás automatikusan igazodik az otthon használt sávszélességéhez. Ha lassabb az internet sebessége, akkor tapasztalhat akadozást, de 10 Mbps sávszélességű internet sebességgel kiváló minőségben fogja tudni nézni a közvetítést, és 5 Mbps sávszélességgel is jó minőségben nézhetőek az események. 


Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató