Élet, öröm, zene - Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar

2020. január 19. 15:30 - 17:00

Helyszín: Díszterem

A film középpontjában Hollerung Gábor karmester áll, a Budafoki Dohnányi Szimfonikus zenekar művészeti vezetője, aki senki előtt sem titkolja a szenvedélyét, a zene szeretetét. Kifogyhatatlan energiával magyarázza a zeneműveket a publikumnak és a muzsikusainak egyaránt. Aki hallja, megerősítheti magában, hogy a zene szeretete az emberi lét egyik legnagyobb ajándéka, amiből ki-ki annyit kaphat, amennyinek a felfogására képes.

Próbákon, koncerteken forgattunk és mindig nagyon-nagyon közel a muzsikusokhoz. Így lehetőséget teremtettünk arra, hogy az átlagos koncertlátogató számára arctalan és névtelen muzsikus személyiségeket ismerjünk meg.

Nem volt nehéz arra az elhatározásra jutni, hogy a koncertekből csak rövidke részleteket mutatunk, hiszen az élőben megszólaló zenével nem tudunk és nem is szeretnénk versenyezni.

Ha egy próbán még nem sikerül valami, közösen végig kell gondolni a technikai nehézségeket, hiszen mindenki tudja: az ördög a részletekben rejlik. És ebből a karmester nem engedhet. Ez a felkészülés legfontosabb része. Az adott pillanatban teljesíthető maximumot kell elvárnia a muzsikusaitól.

Hogy próbál a Budafoki Dohnányi Zenekar és Hollerung Gábor? A karmesternek diktátornak kell lennie? Minden kérdésben magányosan dönt? Tényleg mindent ő tud a legjobban?

A filmben választ kapunk ezekre és még rengeteg más kérdésre is, a mozgókép varázslatos képességének köszönhetően: időben és térben akadálytalanul, megfigyelőként jelen lehetünk ott, ahol akarunk.

Rendező: Sólyom András

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató