MET 2019/2020 - Philip Glass: Ehnaton

Premier előadás! Operaközvetítés a New York-ból 2019. november 23-án

2020. június 14. 19:00 - 23:00

Helyszín: Díszterem

új időpont

A 2020. június 14., 19:00 előadás pótlása.
A korábban megváltott jegyek az új időpontokra változatlanul érvényesek. Azok, akik az új időpontban nem tudják vagy nem kívánják megtekinteni az előadást, jegyüket visszaválthatják, avagy jegyük áráról lemondhatnak a filmszínház javára. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

Megértésüket köszönjük!

***

 

A kortárs amerikai zeneszerzés nagy öregje, a minimalista irányzat egyik legelismertebb képviselője sokoldalú és gazdag operai életművet alkotott az elmúlt évtizedek során. Ebből is kiemelkedik az a trilógia, melyet három, belső víziójuk által meghatározott életű ember köré épített: az Einstein a strandon, a Satyagraha (Gandhi életéről, melyet már láthattunk a HD-közvetítések sorában) és az ókori Egyiptom legnagyobb vallási reformerét középpontba állító Ehnaton. Utóbbi mű, mely először szerepel a Met műsorán, Glass más műveihez hasonlóan tarka képet mutat a felhasznált szövegek és azok nyelve tekintetében: a librettó akkád, óhéber és óegyiptomi nyelven íródott, illetve eredeti szövegekből készült kompiláció. Phelim McDermott rendezése nagy sikerrel debütált már Londonban és Los Angelesben is; a kiváló szereposztás – élén a címszerepet megformáló Anthony Roth Costanzóval – garancia arra, hogy a Met idei, „amerikai” évadának ez a darabja is méltó fogadtatásban részesüljön.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Metropolitan Opera HD Live 2019/2020 Új Időpontok >>

Rendező: Phelim McDermott

Vezényel: Karen Kamensek, Látványtervező: Tom Pye, Jelmeztervező: Kevin Pollard, Világítás: Bruno Poet, Koreográfus: Sean Gandini

Szereposztás: Dísella Lárusdótti (Tye királynő), J’Nai Bridges (Nofertiti), Anthony Roth Costanzo (Ekhnaton), Aaron Blake (Amon főpap), Will Liverman (Horemhab), Richard Bernstein (Aye), Zachary James (Amenhotep)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató